Induló előadók Induló előadó hírek

A Cseh Tamás Program nagy figyelmet fordít a tehetséggondozásra, az utánpótlás-nevelésre, mert élő zenei kultúra csak folyamatosan megújuló közegben alakulhat ki. Ezért az induló előadók támogatására külön alprogramot hozott létre. Ennek pályázatain a pályájuk elején álló fiatal zenekarok indulhatnak kép- és hangfelvételek (magyarán főleg videóklip és nagylemez) elkészítésének támogatásáért, valamint pályára lépést támogató kommunikáció megvalósításáért. A támogatás összege maximum kétmillió forint. A támogatottakat tapasztalt mentorok segítik. Ezen kívül a Cseh Tamás Program fellépési lehetőséget biztosít számukra a nagyobb nyári fesztiválokon.

A legutóbbi pályázat 2016 őszén zajlott le, ezen 27 előadó kapott támogatást. Induló zenekarok számára várhatóan 2017 őszén ír ki pályázatot a Cseh Tamás Program.

Alone in the Moon
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

Az Alone in the Moon egy rockmetal trió Budapestről, mely a punk nyersességét ötvözi a hard rock vonzó közhelyeivel és koncepciózus dalszövegekkel.  Számos klubkoncert és sikeres fesztiválfellépés után 2015-ben jelent meg debütáló kiadványuk Collection of Great Generational Anthems címmel. Az album egy  Y generációs coming-of-age lemez; a tinédzserkor és a digitális éra előtti világ mementója – egyúttal tisztelgés a 90-es és a kora 2000-es évek mainstream rock/metal zenéje előtt. A következő albumukon a kemény részek még keményebbek, a dallamos témák pedig még dallamosabbak lesznek.

Szalai Attila vagyok, elhivatott zenerajongóból lett zeneipari szakember. Néhány sorban nehéz leírni a munkásságomat, elsősorban az alternatív és indie zenei vonallal foglalkozom megszállottan és nagy örömmel veszek részt az NKA Cseh Tamás program mentori feladataiban.
Antonia Vai
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

A svéd-magyar énekes-dalszerző Antonia Vai 2013-ban költözött Svédországból Magyarországra, gyerekkora óta ír dalszövegeket, szívügye a zene. A stílus, amelyben alkot, a hangulatától függ: a lényeg, hogy minden a szöveg, a történetmesélés köré épül. Kicsit soulos, kicsit popos, kicsit folkos, bohém produkció az övé. Magyarországra inspirálódni jött, de ami itt elindult, az egész életét megváltoztatta. Az underground szcéna meghatározó énekesnője, turnézott a Quimbyvel, dolgozott együtt Senával, teltházas koncertje volt 2015 júniusában a Müpában. Fellépett az MR2 Akusztikban, játszott a Bohemian Betyars és a Mongooz and the Magnet zenekarral is. Új lemezén a világzene dominál majd, az útjai során – többek között Marokkóban – szerzett inspirációit önti dalba. Mottója: „Home is where your heart’s at”.

Mentor: Szabó Áron ’Vasaló’
Dobos, szerző. A /Rémember/ zenekar alapító tagjaként kezdte, mely jelentős szereplője volt a 90-es vége / 2000-es évek underground rock színterének. A zenekar 3 évig Londonban tevékenykedett (’05-’08). Utána a /Nemjuci/ alapító tagja. 2011. óta az Artisjus Vezetőségi tag.
Áron András Apey
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

Áron András Apey autodidakta művészként már tizenöt éve a hazai rock-metál underground állandó szereplője, számos neves zenekarban megfordult. 2007-2008-ban írta első saját számait, azóta működik az Apey szólóprojekt. Az utóbbi években önálló koncertekkel jelentkezett országszerte, több fesztiválon is találkozhatott vele a közönség (Művészetek Völgye, Colorado Fesztivál). Zenéjének ihletforrásai a klasszikus zene, az amerikai népzene, de merít a folk-akusztikus műfajokból, Bob Dylan életművéből és a 90-es évek poprockjából is. Mottó: „Mondd azt, aki vagy, és mondd úgy, ahogy vagy!”

Mentor: Bali Dávid
Bali Dávid az A38 Hajó egyik programszervezője, Bende Zsuzsanna asszisztense, zenei sajtófelelőse és az európai tehetségek nemzetközi mobilitását segítő Kreatív Európa-alprogram, a brüsszeli székhelyű, tizennégy ország networkjét egyesítő Liveurope elnökségi tagja.
Baron Mantis
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

2014 februárjában egy közös ismerősnek köszönhetően talált egymásra Davey és Victor, két épp szabadúszó rockvagány, a pillanat pedig „szerelem” volt első látásra, de főleg hallásra. Az év végéig kiadták a Lure EP-t, 2015 pedig már a szüntelen bulikról szólt. Játszottak az Ivan and the Parazol, a Vad Fruttik, a Supernem és az Anna and the Barbies előzenekaraként, álltak a Barba Negra színpadán, a Szigeten, a SZIN-en – sőt, oldalkocsis motorosfesztiválon is, év végére pedig megjelent az első nagylemez, a Vis-á-vis. A Talentométer poprock-kategóriagyőztes Baron Mantis védjegye: pop-sensibility, garage-attitűd a halhatatlan rockkal mint összetartó cementtel. Mottó: „The world is yours!”

Mentor: Dobos Csaba
Zenei újságíróként kezdte az ezredfordulón, azóta dolgozott fesztiválsajtósként, turnémenedzserként, szervezett koncerteket, producerként zenei videósorozatot gyártott. A pécsi Zenélő Egyetem meghívott elóadőjaként a videoklipkultúráról tartott kurzust, gyártásvezetőként Lévai Balázs mellett dolgozott.
Bekvart
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

A színészek alkotta BEKVART (Bánfalvi Eszter Kvartett) 2010-ben alakult, (kemény) magját egykori kaposvári színművész szakos osztálytársak adják. A banda a csajozós rock feltalálásával rögtön szimpatikussá vált a hazai közönségnek: már országszerte adnak koncerteket neves helyszíneken (Művészetek Völgye, A38). Tavaly a Szimpla Lemming Program második helyezettjei lettek. A zenekar jelmondata: „Ne haragudjatok, srácok, de kábé miattunk megy ez a kocsma!”

Bodnár Tibor vagyok, a Ladánybene 27 zenekar vezetője és az LB27 Reggae Camp főszervezője.Reggae körökben ismert, hogy zenekarommal és a Camp szervezése során nagy figyelmet fordítunk az új generáció (RegGaeneráció ) felkutatására, kezdeti lépéseik támogatására. Nagyon fontosnak tartom, hogy az általunk honosított műfaj, a reggae szépen működjön Magyarországon!
Belau
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

Igazi repülőrajtot véve, 2016 januárjában kezdett koncertezni a Kedves Péter egyszemélyes projektjéből élőzenés felállássá formálódott Belau zenekar. Első daluk, az Island of promise elsöprő sikert aratott: megnyerte az Első Magyar Klipszemlét, több rangos portál az év klipjének választotta, a Deezer és az Index is az év dalai közé sorolta. A Belau azóta fellépett már a Szigeten, a Balaton Soudon, a kolozsvári Untold Festival-on, a Campuson és a Paloznaki Jazz Pikniken is. Lemezbemutató koncertjüknek az A38 ad majd otthont 2016. novemberben. A hétköznapokból való kiszakadás, a tengerparti nyugalom felé csordogáló, fülbemászó downtempo zenéjével a hétköznapokat csillapító formáció mottója: „Take you to the sea!”

Mentor: Környei Attila
zenész, menedzser, producer Zenészként az R-GO együttesben érte el legnagyobb sikereit. 1990-től pop-menedzserként is dolgozik. Általa kitalált, felépített, és a sikerek csúcsáig vezetett zenekarai a következők: Manhattan, VIP, Princess, Adaggio. A Republicot ő indította el a pályájukon.
Deep Glaze
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

A Deep Glaze még csak másfél éves, de már stabil lábakkal és kiforrott alternatív „poprockandroll”-lal dobog a fővárosi klubélet színpadain. Koncerteztek már a Kuplungban, a GMK-ban, a Colorado Fesztiválon, az A38-on többször is, nemsokára a Middlemist Red előzenekaraként játszanak az Akvárium Klubban. Shadow című számukat az mno.hu az év dalának választotta. Első EP-jük, az Unveiled 2015 őszén jelent meg. „I’m buried ont he seashore of our love, and I’m watching you swim away.”

Mentor: Pécsi-Szabó Dénes
Pécsi-Szabó Dénes az UP Music Management Budapest alapítója olyan zenekarokkal dolgozott már együtt mint az Ivan & the Parazol vagy a The Carbonfools. Jelenleg a Mongooz and the Magnet, Antonia Vai, a Mörk és a The Kolin zenekarok tartoznak az istállójához. Elkötelezett zenerajongó, komolyan építi a nemzetközi kapcsolatrendszerét is. Csak általa export képesnek tartott zenekarok menedzsmentjével foglalkozik. Az élőzenét leginkább egy pohár bor társaságában élvezi lehetőleg síelés közben.
Drastik Putto
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

A Drastik Putto 2012-ben állt össze régi barátokból és régi motorosokból: Mihalik Ábel (ének), Borbély Mátyás (basszusgitár), Bubenyák Zoltán (billentyű), Csókás Zsolt (gitár) és Papp Csaba (dob) alkotják a formációt. „Szerettem volna egy zenekart csinálni, ahol nem dobolok” – mondta az ex-Kiscsillagos Ábel – „basszusgitár mellett nem tudok énekelni, dob mellett tudok, de az az Eagles óta kiment a divatból.” Az alternative-prog-pop-rock-jazz stílust elegyítő banda első lemeze 2012-re készült el, igazi szürreál pop, ami „saját magából jön, ezért behatárolhatatlan.”

Mentor: Temesi Berci
Temesi Berci számos nívós díjjal rendelkező basszusgitáros. Zenei rendezőként, zenekarvezetőként és zenészként széleskörű pályafutás van mögötte; a Filmművészeti Színházban, különböző kereskedelmi csatornáknál, de a Billboard listás Brian Culbertson-nal is. 2001 óta foglalkozik zeneoktatással a maga professzionális módján.
FLATBAND
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

2009-ben alakult a budapesti Flatband, a még mindig pimaszul fiatal tagok tizenegy éves koruk óta zenélnek együtt. A zenekar állt már a Budapest Park nagyszínpadán, turnézott a The Grenma és az Our youth zenekarokkal, fellépett az A38-on és országszerte. Az első klipjüket, a Polar // Bipolar-t a CokeZone versenyén nyerték, melynek premierje a Toldi moziban volt. A legújabb, Revo című klipjüket pedig beválasztották az idei Magyar Klipszemle videói közé. A srácok a straight edge és a vegetáriánus életmód hívei, egyedi hangzású elektronikus-rock dalaikkal a környezet- és állatvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet. Mottó: „Segítsünk egymásnak!”

Mentor: Vermes Orsi
Az íráson kívül egy valami volt meghatározó része az életemnek mindig: a zene. ’98-ban kezdtem újságíróként dolgozni, rengeteget tapasztaltam, aztán úgy alakult, hogy “zenei menedzser” lettem. Először SP, Fluor, aztán többek közt a The Biebers mellett. És részese lehettem például a Pilvakernek is.
Hangácsi Márton
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

Hangácsi Márton régi motoros a magányos utcazene műfajában, de 2013-ban határozta el végleg, hogy megannyi formáció és alakulat után szólistaként folytatja útját. Célja egy olyan produkció létrehozása volt, melyben nemcsak egyedül énekel és gitározik, hanem sok méteres pedálsorával egy személyként veszi fel a versenyt bármilyen többszemélyes formációval. Különleges orgánumával, dallamos gitárjátékával és a pedálok, főként a looper jótékony használatával olyan őszinte, igényes, egyedi előadásmódot alakított ki, mely kimagasló az utcazenészek világában. Dalait játszotta már a Petőfi rádió, fellépett az A38-on, valamint szerepelt a Petőfi TV-ben és az MR2 akusztik műsorában.

Podlovics Péter 1985 óta foglalkozik koncertek szervezésével, több hazai együttes/előadó mellett managerként (Quimby, Európa Kiadó, stb.) dolgozik / dolgozott, képvisel a régióban számos külföldi előadót (pl. Joe Bonamassa, De Phazz, Tito and Tarantula stb.) valamint számos külföldi muzsikus magyarországi fellépését is ő szervezte (pl. George Benson, Marcus Miller, Los Lobos, stb.)
Hoodoo Offenders
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

A Hoodoo Offenders tagjai különböző produkciókban tizenéve játszanak együtt, de a zenekar 2013-ben alakult „Ezt az energiát most jól érezzük!” felkiáltással. A budapesti klubéletet meghódító koncertek között mérföldkőnek számított, hogy 2015-ben „nagylemezt tettek az internetbe”, és már a következő korong is keverés alatt van. A zene minden klisét nélkülöző, műfaji határmezsgyéken otthonosan mozgó energiabomba, eredeti art-rock (stoner-glamrock), a banda pedig – a srácok szerint – „vicces. Makacs, de vicces!”

A Music Fashion kiadó online és média managereként dolgozom, többek között a lemezkiadásokat és rádiós megjelenéseket intézem. A Kőbányai Zenei Stúdió elvégzése után session zenészként (trombita) sok helyen megfordultam, például játszottam Takács Nikolas, Caramel, Ganxsta Zoli, Kowalsky, Garami Gábor zenekarában is. 2012-től állandó tagja vagyok a Ladánybene 27 zenekarnak.
Ív
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

Az Ív éppen egy esztendős, de már egy ország ismeri: Katona-Zsombori Éva énekesnő-dalszerző és zenekara a Love Kills Me című számmal a 2016-os Dal című tehetségkutató döntőjéig menetelt. A tévészereplést az év nyarán országos romkocsma-turné követte, majd a Wellhello előzenekaraként adott koncert vitathatatlanná tette, hogy az Ív nagyszínpados produkcióként is elsöprő. A elektro-indie-szintipop zene melankolikus, atmoszférája van, érzéki – és még táncolni is lehet rá: irány tehát a következő Ív-koncert!

Mentor: Kovács Ákos Dadan
1995 óta foglalkozom zenekari menedzsmenttel. Dolgoztam a Heaven Street Sevennel, mai napig a Fish-sel és a Supernemmel. 2014 tavaszától a Gold Record kiadóval közösen elindítottuk a Rebel Musicot, amely a kiadó labeljeként fiatal tehetséges zenekarok számára nyújt komplett kiadói ill. menedzsment hátteret.
Kamilka és a Pesti Sikk
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

2013. óta létezik a Kamilka és a Pesti Sikk, a sanzon, a swing, a jazz és a latinzene pimaszul elegáns hazai kuriózuma. Kiss Kamilka csodaszép díva mellett 5 fess fiatalember és több közreműködő alkotja az egészen egyedi formációt. Állandó sorozatuk van az Orfeumban, 2015-ben Vár a Balaton című dalukkal a 2. helyet szerezték meg a Jazzy Rádió dalversenyén, Kamilka a legjobb előadónak járó különdíjat is elhozta. Megjárták többek között a VeszprémFesztet (Rozé Rizling), hamarosan pedig tévészereplés is vár rájuk: közös produkcióra készülnek az RTL Klub Kicsi óriások műsorával. Mottó: „Kortalan elegancia.”

Bágyi Balázs jazz - dob előadóművész, zeneszerző, zenetanár a mai magyar jazz meghatározó alakja, a Magyar Jazz Szövetség elnöke. Saját formációi mellett az elmúlt évtizedben számos amerikai és európai muzsikussal dolgozott együtt, többször turnézott az Egyesült Államokban, szerte Európában és vált nemzetközileg elismert művésszé.
KIES
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Kecskemét

A kecskeméti KIES 2015 márciusában állt össze: az alapító tagok más, korábban megszűnt zenekarokban szerzett tapasztalatok után találtak egymásra. A halhatatlan rockot grunge-elemekkel vadítják, életigenlő habitusukkal felturbózott zenéjükkel lehengerlik a közönséget. Az Ez még csak a kezdet kislemez 2015-ben, a Kaland az élet nagylemez idén szeptemberben látott napvilágor. A srácok turnéztak a FISH-sel, bemutatkoztak fesztiválokon (Fishing on orfű, Malom fesztivál), és álltak az A38 színpadán az AWS-sel. Mottó: „Nem rinyálni, csinálni!”

Mentor: Borcsik Attila "Izil"
A Petőfi Rádió zenei vezetője vagyok. Aktív DJ, producer, zenei szerkesztő.
Koalabell
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Érd

A Koalabell 2009. március 28-án alakult Érdligeten, azóta is változatlan felállásban zenélnek együtt. Az évek során több fővárosi klubban is felléptek (pl.: Dürer Kert, A38, Kuplung, Showbarlang), vidéki fellépéseikre pedig a Cseh Tamás Program által juthattak el előzenekarként. Az első klipjük 2015 április végén készült el a ‘Heaven’s Everywhere’ című számunkhoz, ezt a dalukat több rádió is játszotta már. A 2016-os ÉTER Plusz egyik nyereményeként felléphettek a SZIGET-en, sőt, első helyen végeztek az Öröm a Zene! tehetségkutató országos döntőjében.

Czutor Zoltán a Belmondo zenekar (korábban a'90-es évek underground zenekarának, a Nyersnek) frontembere, zeneszerző, dalszöveg- és forgatókönyvíró, zeneipari tanár, Artisjus vezetőségi tag. Fontosnak tartja a tehetségkutatást és –gondozást. Zenei spektruma széleskörű; underground-tól party zenén át a kísérleti műfajokig terjed.
Massza
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

Vigyázat, karcol és harap! Három súlyosan jóképű tagot számlál a budapesti Massza zenekar, amely hamisítatlan rock and rollal robbant a hazai zenei palettán 2016 márciusában. Bánhegyi Tamás (gitár, vokál), Müller Máté (dob, vokál), Szamosközi Zoltán (basszusgitár, ének) jó barátok, akik kitalálták, hogy zenével fognak foglalkozni, ez pedig jó ötletnek bizonyult: alig „néhány hónaposan” túl vannak két fesztiválszereplésen (Sziget, FesztEger), egy tehetségkutatón és egy CSTP-meghallgatáson! A szekér pedig robog tovább.

Az Ossian és a Fahrenheit együttes alapító tagja, jelenleg a KISS Forever Band-ben és Koncz Zsuzsa zenekarában játszik. Több mint 15 éve a Kőbányai Zenei Stúdió gitár és zenekari gyakorlat tanára. Közreműködött számos hazai előadó lemezén és koncertjein.
Muck Éva
Támogatás összege: 1 996 600 HUF • Város: Budapest

Király Éva énekesnő és Muck Ferenc szaxofonművész lányaként már korán megismerkedett a zenével, azonban a klasszikus zongora után 13 évesen lázadásból a basszusgitárt választotta. A váltás kiváló döntésnek bizonyult: 2015-ben a világ legjobb női basszusgitárosának választották az amarikai Queen Of Strings versenyén. Többször járt külföldön különböző neves produkciókkal, mint a Los Vivancos (ES), az Eva Cassidy Musical (UK) vagy a Robbie Williams Tribute Band (UK). Magyarországon olyan nevekkel állhatott egy színpadon, mint Török Ádám, Alapi István, Hirleman Bertalan, Németh Károly, Köves "Pinyó" Miklós.

A jogi egyetem után a rádiós szakmában landoltam. 7 év Danubius Rádió és 5 év 90.9Jazzy Rádió kereskedelmi vezetés után 2011 óta a saját lemezkiadómat és management ügynökségemet vezetem: klassz csapat, kiváló zenészek, pompás hangulat, aktív élet.
NB
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Szentendre

A szentendrei repfenegyerek, Kívés Gergő, azaz NB már évek óta ostromolta a magyar hiphop dobogóját, az első nagy siker az NB1 Mixtape-pel jött el 2015 karácsonyán. A 220 bpm felett című klip is rögtön rögzült a közönség fülében. Az élőzenés formáció 2016 tavaszára véglegeződött: a premier a Parkban csak a kezdet volt. A fúziós sampling-hiphopot beat elemekkel mixelő csapat megjárta a nagy fesztiválokat (VOLT, EFOTT), elkészített egy szövegvideót és egy klipet, és minden bulin új értelmet adnak a mottónak: „Minden zenében van egy kis hiphop.”

Mentor: Prieger Zsolt
Az Anima Sound System zenekar alapítótagja, dalszerzője.
No Sugar
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Gyergyószentmiklós

A No sugar születése 2008-ra datálható, de a mostani felállás 2016 májusától működik, s ezzel új időszámítás is kezdődött. Portik Lívia arany hangja körberagyogta azóta Erdélyt (Tusványos, EMI-tábor) a színpadokról. Megjelent az első EP is. „Az élőzene varázsában ,erejében hiszünk” – vallják a poprock ifjú titánjai. Név szerint: Portik Lívia - ének, Bereczky Botond - gitár és vokál, Ferenczi Zoltán - szintetizátor és vokál, Basilidesz László - basszusgitár, Boeriu Adrian - dob.

Mentor: Gátos Iván
1972-ben született, 1990 óta aktív zenész. Számos formációban billentyűsként működik közre. 2002-ben végez a LFZE jazz tanszakán. A Váczi Eszter Quartet alapító tagja, 2 lemezt is készít a 4-szeres Grammy-díjas Helik Hadarral. A VEQ mellett ma Zorán zenekarának, illetve a Studio11 állandó tagja.
Róqa
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

A hip-hop neosoul műfaj friss csapata 2015 elején alakult, egy elektronikus projektből nőve ki magát élőzenekaros formációvá. A bandát több szempontból is sokszínűség jellemzi. Őrsi András produceri munkáját a zenekar többi tagjának kreativitása teszi teljessé, hangszerekkel szólaltatva meg az elektromos zenét az egyéni stílusokat szépen egymáshoz hangolva, autentikusan. Az Róqa „internacionális” és nyitott formáció: több közreműködővel, köztük külföldi művészekkel is dolgozik.

A Launching Gagarin Records & Management egyik alapítójaként zenekari managementtel, koncertszervezéssel és lemezkiadással is foglalkozik. Hozzájuk tartozik többek között az Elefánt, a Jónás Vera Experiment és a colorStar. Zeneipari karrierjét a Budapest Bár tour managereként kezdte, a komplex működésű zenekarral töltött évek alatt tanulta ki a szakma fortélyait.
Synema
Támogatás összege: 1 900 000 HUF • Város: Gyula

A „synth” és „cinema” szavakból, electronic-downtempo fúziós zenéból, valamint gyulai és környékbeli jóbarátokból 2014-ben jött létre a Synema zenekar: a házi legendárium szerint egy moziban tartották az első próbákat. Zenéjüket trip-hop, drum n' bass elemek színesítik. 2016-ra túl vannak az első EP-n, számos bulin, sőt, egy olaszországi fellépésen, gyulai, szegedi klubkoncerteken. Mottó: „Olyan zene, ami a kitartással és a barátsággal együtt mozog.”

Mentor: Süli András
A debreceni Campus Fesztivál programigazgatója, a Nagyerdei Víztorony programjainak felelőse vagyok. Gyermekkorom óta a zene bűvöletében élek, először 15 évesen szerveztem koncertet. Szívügyem a debreceni zenei és kulturális élet felrázása mellett a Magyarországon fellelhető jó, izgalmas és előremutató zenekarok felfedezése és segítése, akár a nemzetközi piacra jutásban is.
The Couple
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

A budapesti The Couple Eszes Viki és Berkó Gábor projektje, mely 2015 decemberében indult, és idén májusban alakult élőzenés felállássá. Rögtön bele is csaptak a lecsóba, és a a teljesen egyedi „beköhögős elektro-pop” hamar lenyűgözte a közönséget. For a minute című számuk bekerült a Stenk dalversenyének legjobbjai közé, sokáig az MR2 Petőfi Rádió műsorán is szerepelt. Ehhez a számhoz klip is készült. „Mindenkinek joga van a saját őrültségéhez!” - fogalmazott Viki.

Muraközy Péter eredendően zenész, aki miután 1995-ben átállt a sötétebbik oldalra, rendezvények szervezésével és klubok működtetésével foglalatoskodik. A Sziget alkalmazásában az irodához tartozó rendezvények magyar zenei programjának összeállításáért és lebonyolításáért felel, míg magánemberként az Expresszó és az Akvárium mellett a Veszprémi Utcazene Fesztivál tartozik a szárnyai alá.
The Luckies
Támogatás összege: 0 HUF • Város: Budapest

Adott egy 2015 augusztusában, derült égből összeverődött zenekar, a The Luckies: avagy ilyen az, amikor barátok jammelnek, véletlenül megírnak egy dalt, és két hónap múlva kész is az első EP. A srácok rögtön az első szezonjukban a Sziget, a VOLT, és négy alkalommal az A38 színpadán álltak, reklámzenét írtak a Soproninak, és mintegy pihenésképpen elhozták több tehetségkutató első díját (Dobbantó, Müpa-Garázsband, ÉTER). A The Luckies igazi boldog bluesrockot játszik, mottója pedig: „Százhúsz százalék!”

Énekes, az Ivan & The Parazol frontembere.
Useme
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

A vadonatúj Useme zenekar csak 2015-ben született, de a következő év februárjában már kész volt első lemeze (Világvevő), amit teltház előtt mutattak be az A38-on. Rögtön az első nyári szezonjukban hét nagy bulijuk volt (pl. Fishing on Orfű, EFOTT, Campus, RockPart), és a fesztiválozók mindenhol velük énekelték a dalszövegeket. A banda rövidesen klubturnéra indul a Fish-sel, folytatva (közönség)hódító hadjáratát hamisítatlan poprockjával.

Gyémánt Bálint a hazai jazzélet egyik legkiemelkedőbb gitárosa, aki valódi érdeklődést mutat a zene minden formája iránt. Többek között Harcsa Veronika rendszeres partnere, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára.
WINDOW
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

A neosoul műfajában hódító Window a legfrissebb tehetségek egyike: a sok együttzenélés során bajtárssá vált tagok 2016 nyarán alapították. A Duna-parti élő jammelések eredménye egy lemeznyi kész anyag. Koncepciójuk a kollektív kreativitás: a trió mellé minden koncert alkalmával két-három vendégművész is csatlakozik, így a dalok minden fellépésen picit máshogy, alkalmi verzióban szólalnak meg. A változatossággal pedig a minimalizmus is simán összefér: a banda letisztult hangszereléssel operál. Törekvésük: „a dal kevésből is tökéletesen működjön.”

Az Irie Maffia zenekar alapítótagja, zenei producere és trombitása, ezen kívül Sena, ELO & Fokn Bois producere is.
YesYes
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

A YesYes trió 2015-ben alakult három vérbeli igenemberből. A külön-külön is sikeres zenei pályafutást bejárt Szabó Ádám, Katona Tamás és Vereb Márk a színpadok meghódítása előtt a stúdiót tették otthonukká: alig egy év alatt összecsiszolódtak, megszületett a downtempo, electro chill és drum and bassből ötvözött egyedi hangzásuk, 2016 augusztusában pedig megjelent első EP-jük, a Pollyanna. A kérlelhetetlen optimizmust és a zenélés örömét képviselő fiatal tehetségek a jövő igazi fesztiválzenekara. Mottó: „Yesyesss!”

Mentor: Tóth Szabi
25 éve vagyok zeneszerző, előadó. Legjelentősebb zenekarom a jövőre 20 éves Sugarloaf. 1991-óta több nagylemezen szerepeltem, lejátszottam több ezer koncertet, írtam reklám és szignálzenéket, szerkesztettem zenei műsorokat. Jelenleg az RTL-hez tartozó management zenei, művészeti vezetője vagyok.
YOULI
Támogatás összege: 2 000 000 HUF • Város: Budapest

A fantasztikus Horányi Juli 2015-ben szervezte a Youli-t a különböző formációkban már régóta muzsikáló zenészekből. A megalakulás után szinte azonnal elindult a koncertdömping: a formáció a fővárosi klubokat, az A38-at és a vidéki nagyvárosokat is meghódította. A Holdutazás című daluk állandó szereplője a Petőfi Rádió lejátszási listáinak. Az újragondolt hangzás alapja a trap-RNB-dancehall elemekkel vegyített poprock, melyben olykor tetten érhető egy csipet jazz és soul is. Cél: maradandót és szívbezárhatót alkotni, felturbózott színpadi megjelenéssel komplex élményt nyújtani. „Az életért zenélünk!”

1999-től vagyok a Gold Record ügyvezetője. Cégem először menedzsmentként, majd producerként, jelenleg, immár 8 éve kiadóként is foglalkozik művészeinkkel. Főbb produkciók, akikkel dolgoztam vagy jelenleg is együtt dolgozom: Fiesta, Supernem, Lola, SP, Fluor, stb. 2012-től MAHASZ elnökségi tag vagyok.